Bas Besseling

Advocaat

,

Herstructureringsdeskundige

,

Een verbindende regisseur met een scherpe analyse en integrale aanpak

Na zijn studie rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam heeft hij lang getwijfeld tussen een carrière in de advocatuur of het bedrijfsleven. Hij heeft een bovengemiddelde interesse voor het ondernemerschap. Zijn behoefte kon hij bevredigen met vakken die destijds vanuit de economische faculteit werden aangeboden. Uiteindelijk is het ondernemerschap in de advocatuur geworden. Na een gedegen opleiding en partnerschap bij een groot kantoor in het midden van het land, is hij met een tweetal partners Marxman Advocaten gestart in 2001. Inmiddels ruim twintig jaar later heeft  hij zich ontwikkeld van een nieuwgierige en betrokken generalist, via het curator- en bewindvoerderschap tot een deskundige adviseur en sparringpartner op het gebied van Ondernemingsrecht, Vennootschapsrecht, M&A en Insolventierecht.

Zijn rol beperkt hij echter niet tot die van juridisch adviseur. Ervaring heeft hem geleerd dat een integrale benadering uiteindelijk betere resultaten en meer tevreden klanten oplevert. Deze aanpak geeft hem veel voldoening en past hij derhalve ook toe als insolventie advocaat en herstructureringsdeskundige. Hij zal eerst alle relevante partijen en belangen inventariseren, de doelstellingen scherp willen krijgen en dan met een scherpe analyse en plan van aanpak komen. Afhankelijk van de situatie zal hij in zijn tool box kijken wat er nodig is om het beoogde doel te bereiken. Soms is dat scherp en daadkrachtig optreden en een andere keer geduld en een verbindende toon. Als herstructureringsdeskundige zal dat met oog voor de belangen van alle stakeholders zijn en als advocaat met het belang van de klant voorop gesteld.

Zijn kennis heeft hij opgedaan tijdens zijn studie en de vele post academische opleidingen en specialisatieopleidingen. Zo heeft hij o.a. de Grotius Opleidingen Vennootschaps- en Ondernemingsrecht,  Insolventierecht, Financiële Economie voor Curatoren afgerond en vele (vervolg)opleidingen. In 2021 heeft hij de post academische opleiding tot Herstructureringsdeskundige aan de Rijksuniversiteit Leiden cum laude afgerond. Hij is lid van de specialistenvereniging Insolad. Zijn ervaring heeft hij opgedaan in de praktijk gedurende de afgelopen 30 jaar, als advocaat, curator, bewindvoerder, maar ook als toezichthouder, bestuurder van (internationale) organisatie. Hij heeft veel geleerd van multidisciplinair en internationaal samenwerken. Zijn ervaring met herstructureringsprojecten, doorstart na faillissment en faillissementen is omvangrijk en vanuit alle perspectieven aanwezig. Ondernemers, investeerders, bestuurders, banken, crediteuren en buitenlandse advocaten weten hem te vinden.

Het motto van Bas is: Een dag niet geleerd en gedeeld, is een dag niet ten volle geleefd.

Benieuwd of hij iets voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op.

Herstructureringsdeskundige bij
Marxman Advocaten

Blogs door

Bas

Ontdek hoe u uw bedrijfsperspectief verbetert of de onderneming gecontroleerd afwikkelt met de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).

No items found.

Kennisartikelen door

Bas

Ontdek hoe u uw bedrijfsperspectief verbetert of de onderneming gecontroleerd afwikkelt met de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).

No items found.