Vrouw lacht in de camera

WHOA voor Schuldeisers

Wordt u als schuldeiser betrokken binnen een WHOA-traject of wilt u dat uw debiteur een WHOA-traject start? Dan wilt u weten wat er met uw vordering gebeurt. En wat uw rechten en plichten zijn. Ontdek hier welke belangrijke rechten en bevoegdheden u heeft als schuldeiser.

Schulden herstructureren

De Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) is een nieuw herstructureringsinstrument. Sinds 2021 kunnen bedrijven van deze mogelijkheid gebruikmaken om af te komen van hun schuldenlast. Het doel is om financiële problemen van levensvatbare bedrijven te verhelpen.

Uw rechten en verplichtingen als schuldeiser

Een bedrijf kan aan u als schuldeiser een akkoord aanbieden. Onder bepaalde omstandigheden kan dit akkoord worden opgelegd zonder dat alle schuldeisers daarmee instemmen.Dat maakt het voor bedrijven in financiële problemen gemakkelijker om schulden te herstructureren zonder faillissement. Voor u als schuldeiser betekent dit dat het des te belangrijker is om op de hoogte te zijn van uw rechten en verplichtingen.

Kennisartikelen voor schuldeisers

Ontdek wat uw positie als schuldeiser binnen een WHOA-traject is. Deze artikelen zijn speciaal geselecteerd voor uw situatie.

Uitgelichte actualiteit

Ontdek hoe u uw bedrijfsperspectief verbetert of de onderneming gecontroleerd afwikkelt met de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).

WHOA-Stappenplan voor schuldeisers

Wilt u inzicht verkrijgen in de stappen van het WHOA-traject? En zodoende inzicht verkrijgen in uw positie of bezien of de debiteur de juiste stappen doorloopt? Download dan nu ons WHOA-Stappenplan en kom erachter wat uw rechten en verplichtingen zijn.

WHOA Stappenplan
  • Het meest complete WHOA-Stappenplan online (8 heldere stappen)
  • Alles wat u moet weten over het WHOA-traject in 1 heldere whitepaper
  • Zonder uw instemming als schuldeiser een WHOA-akkoord bereiken?
  • Inzicht in al uw rechten en verplichtingen als u te maken krijgt met een WHOA-traject
  • Gemaakt door advocaten, bedrijfsadviseurs en herstructureringsdeskundigen
  • Een helder stappenplan van A tot Z hoe een WHOA-traject verloopt

Over ons

AllesOverWHOA.nl is een initiatief van advocaten, herstructureringsdeskundigen en bedrijfsadviseurs. Als experts op het gebied van ondernemingsrecht en herstructurering hebben wij onze krachten gebundeld om u alle kennis en tools te bieden voor een succesvol WHOA-traject. 

Meer over ons