Vrouw lacht in de camera

WHOA voor Ondernemers

Dreigt uw onderneming failliet te gaan? Maar is (een deel van) de onderneming nog wel levensvatbaar? Dan kan de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) een oplossing zijn. Met hulp van de WHOA voorkomt u een faillissement of beëindigt u uw onderneming gecontroleerd.

Een nieuwe manier van herstructureren

U wilt afkomen van uw schuldenlast. Dan kunt u een betalingsregeling voorstellen aan uw schuldeisers. Tot 2021 was het onmogelijk om zonder failliet te gaan of surseance van betaling aan te vragen een gedwongen schuldsanering door te voeren. Om de financiële problemen van in de kern levensvatbare bedrijven te verhelpen, is daar sinds 2021 een nieuw herstructureringsinstrument bijgekomen: de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).

Makkelijker schulden herstructureren zonder faillissement

Het doel van de WHOA is financiële problemen van levensvatbare bedrijven verhelpen. Onder de WHOA kunt u zonder instemming van alle schuldeisers en aandeelhouders toch een akkoord bereiken op een schuldregeling. Ook kunnen overeenkomsten met goedkeuring van de rechter worden gewijzigd of beëindigd. Dit maakt het makkelijker om uw onderneming in financiële problemen te herstructureren zonder faillissement.

Dit levert de WHOA u concreet op

Met de WHOA houdt u controle over uw onderneming. Dit betekent dat u kunt blijven ondernemen en tegelijkertijd uw bedrijfsperspectief verbetert of uw onderneming gecontroleerd stopzet.

Kennisartikelen voor ondernemers

Ontdek welke mogelijkheden de WHOA biedt bij het verbeteren van uw bedrijfsperspectief of het stopzetten van uw onderneming. Deze artikelen zijn speciaal geselecteerd voor uw situatie.

Uitgelichte actualiteit

Ontdek hoe u uw bedrijfsperspectief verbetert of de onderneming gecontroleerd afwikkelt met de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).

WHOA-Stappenplan voor ondernemers

Wilt u direct actie ondernemen en uw schulden herstructureren? En zodoende een faillissement voorkomen of uw onderneming buiten faillissement stopzetten?

WHOA Stappenplan
  • Het meest complete WHOA-Stappenplan online (8 heldere stappen)
  • Alles wat u moet weten over het WHOA-traject in 1 heldere whitepaper
  • Zonder instemming van alle schuldeisers een akkoord bereiken met behulp van de WHOA
  • Inzicht in al uw rechten en plichten als u te maken krijgt met een WHOA-traject
  • Gemaakt door advocaten, bedrijfsadviseurs en herstructureringsdeskundigen
  • Een helder stappenplan hoe u van A tot Z van uw schuldenlast afkomt
  • Inclusief belangrijke deadlines die u absoluut niet mag missen

Over ons

AllesOverWHOA.nl is een initiatief van advocaten, herstructureringsdeskundigen en bedrijfsadviseurs. Als experts op het gebied van ondernemingsrecht en herstructurering hebben wij onze krachten gebundeld om u alle kennis en tools te bieden hoe uw onderneming van haar schuldenlast afkomt en haar perspectief verbetert.

Meer over ons