Martin Kuiper

Bedrijfsadviseur

,

Herstructureringsdeskundige

,

Multidisciplinaire en objectieve aanpak

Na ruim 10 jaar in het bedrijfsleven in verschillende financiële functies te hebben gewerkt, heeft Martin in 2001 de overstap gemaakt naar consultancy op het gebied van herstructurering. Hij is medeoprichter van het bureau BBN Business Improvement.

Binnen deze rol treedt hij vaak op als regisseur en objectief geweten ten behoeve van ondernemingen in moeilijkheden.

Het is zijn kracht om in crisissituaties snel, genuanceerd en zorgvuldig te handelen en problemen te vertalen in een concreet herstelplan waarin zowel financiële maatregelen zijn opgenomen als verbeteringen in de bedrijfsvoering. Hij probeert samen met de onderneming, de ondernemer en andere betrokkenen te zorgen voor het bekende ‘licht aan het einde van de tunnel’, waardoor er nieuw perspectief ontstaat.

Om een crisissituatie op te lossen, moeten naast financiële herstructureringsmaatregelen ook vaak operationele en strategische maatregelen worden genomen. De toepassing van de WHOA is altijd onderdeel van een groter turnaround plan. Er is ook bijna altijd sprake van een multidisciplinaire aanpak: naast bedrijfskundig en financieel advies, is ook bijvoorbeeld ook juridische en financiering expertise vereist.

Op het gebied van herstructurering is Martin ‘member’ van de European Association of Certified Turnaround Professionals (EACTP). De EACTP heeft als doel een hoge standaard van kwaliteit en gedragsnormen te borgen binnen de herstructureringspraktijk. Daarnaast heeft hij in april 2021 aan de Universiteit Leiden de specialisatieopleiding WHOA – Herstructureringsdeskundige met succes afgerond.

Benieuwd of hij iets voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op.

Blogs door

Martin

Ontdek hoe u uw bedrijfsperspectief verbetert of de onderneming gecontroleerd afwikkelt met de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).

Kennisartikelen door

Martin

Ontdek hoe u uw bedrijfsperspectief verbetert of de onderneming gecontroleerd afwikkelt met de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).

Doorfinancieringsplicht banken

Brancheorganisaties
Intermediairs
Ondernemers
Schuldeisers